Wat ben jij aan het doen?

Wat ben ik eigenlijk aan het doen?
Ik denk na over een video filmpje van Jeff Foster. Wat is mij hiervan bijgebleven? Iedereen is zoekende, en waar is iedereen naar opzoek? Is het spirituele zoeken ook een verslaving, net zoals verslaafd zijn aan je partner, alcohol of aan je werk? Het lijkt of wij allemaal op zoek zijn naar iets om iets anders uit de weg te gaan, in een andere state of mind te komen of om juist helemaal niet in de mind te komen. Op een andere tijdlijn lees ik iets over effortless coachen, dit is coachen om te komen vanuit overleven naar moeiteloos leven. Ook hier lijkt de omschrijving op het zoeken naar een uitweg. Is het de bedoeling dat wij moeiteloos leven?

Of is het goed om te zien dat we allemaal struggelen in het leven en dat het er een beetje bijhoort. Ik denk dat het heel fijn is wanneer je leven vanzelf gaat en dat het ook oké is wanneer je leven even niet vanzelf gaat. Het is ook goed om ‘effort te leveren’, of om te iets zoeken..Het is voor iedereen wat het op dat moment is.

Zelf geloof ik meer in met een probleem zitten en zijn.

Wanneer je met het probleem kunt zitten en ermee kunt zijn en je kunt accepteren wat er op dit moment is, wordt het vanzelf minder. Het gevecht er tegen en het oneindig zoeken naar een andere state of mind maakt ook dat je voorbij gaat aan alles wat er vandaag gebeurt. Terwijl ik dit schrijf word ik ineens blij, ik ga straks de kelder op ruimen en nog wat verhuisdozen uit te pakken. Morgen en overmorgen heb ik het druk met coachen en daar heb ik ook veel zin in ( …..maar hee das pas morgen )!

Ik ben blij dat ik mij vandaag eens te meer bewust ben van wat ik ga doen en wie ik ben. Mijn werk is leuk en ik ben vrij om te kiezen hoe ik mijn leven graag wil inrichten. Om hier te komen heb ik ook ‘een effort moeten leveren’ en lever ik deze nog steeds, het blijft een valkuil om te denken dat ik er ben.
Ik heb het ook niet allemaal alleen gedaan, ik heb het wel zelf gedaan.
Een coach kan je  helpen om inzichten te krijgen, waardoor je de dingen anders kunt zien en benaderen. Je gaat de patronen die niet meer voor jou werken doorzien en je kunt ze veranderen, dat heeft mij veel opgeleverd.
In plaats van te varen op mijn ‘eigenwijsheden’ en alles alleen te doen, kan ik nu zien dat er meer is voor mij in het leven door er anders naar te kijken. Mijn inzichten hebben mij een ander zicht op het leven gegeven, waarbij ik steeds blijf zoeken naar de juiste balans tussen:

Verbinding en autonomie, dingen doen en dingen willen bereiken of tussen bewegen en stil zitten. Door de dingen niet te bevechten maar ze te accepteren en eigen doelen te stellen, heb ik ingezien dat ik hierdoor mijn geluk niet bij anderen meer neer hoef te leggen.

En zo kom ik weer bij het begin waar ik begon te denken over deze video.

-Zoeken, vluchten of met de dingen zitten?

-Effort of moeiteloos leven?

We komen ze allemaal tegen in het leven en ze horen er ook allemaal bij.

THAT’S LIFE …….. NEVER A DULL MOMENT!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel en vind leuk!