Get rid of the box

Out of the box

Ik merk dat ik heel enthousiast word als het gaat om out of the box denken.
Er ontstaat ruimte voor een totaal andere oplossing. Wanneer en voor wie is het interessant? Bij het out of de box denken worden we vaak uitgenodigd om op een andere manier of niveau na te denken. Je ziet dat het al op allerlei vlakken wordt gedaan, niet alleen in het zaken leven of in de muziek maar ook bijvoorbeeld om duurzaamheid te combineren met industrieel ontwerpen. Er zijn voorbeelden waarbij creatief denken zorgt voor meer verbinding en voor enthousiasme. Ik kijk graag naar TED Talks. Bij deze voordrachten wordt in korte tijd weergegeven op wat voor manier mensen out of the box denken en hoe ze op ideeën komen. Out of the box denkers betrekken het grotere geheel erbij. Deze mensen zijn vaak geïnteresseerd in spiritualiteit of combineren hun vak met het verbinden van mensen. Het lijkt wel of de tijd er rijp voor is.

‘WANNEER JE BLIJFT DOEN WAT JE ALTIJD DEED, KRIJG JE WAT JE ALTIJD KREEG..’

 

In mijn vak  zie ik veel cliënten vasthouden aan een bepaalde manier van denken en doen. Vaak resulteert dit in steeds dezelfde handelingen en onbevredigende oplossingen. Door op een andere manier vragen te  stellen en de client aanmoedigen om out of the box te denken ontstaan er meer bevredigende oplossingen. De box is hier een mooie metafoor voor onder andere:  normen, waarden en overtuigingen. In de box zitten veel zekerheden waar we ons aan vasthouden, sommigen zijn al heel vroeg ontstaan, anderen hebben we later opgepikt. Hierbij denk ik bijvoorbeeld  aan opvoeding, opleiding en sport. Wat zit er allemaal in jouw box? Welke ‘nestgeuren’ zijn bepalend geweest voor de inhoud van jouw box? Wie ben je zonder deze box?

En wat houdt je staande wanneer alle zekerheden wegvallen?

Door langzaam uit de box te klimmen, kunnen we stapje voor stapje bepalen wat voor jou belemmerende overtuigingen zijn. Ik word er heel vrolijk van wanneer ik uit mijn box kan stappen.

Carla | ZIJN IN BEWEGING

Deel en vind leuk!