Gebruik je herinnering ten goede maar laat de herinnering jou niet gebruiken

Wedstrijd spelers lopen vaak tegen hetzelfde aan. De één heeft veel last van wind, de baan of het lawaai, weer een ander geeft zijn voorsprong steeds uit handen en een volgende verliest het gevecht met zichzelf. Het zijn steeds ‘dezelfde verhalen’ die bij een bepaalde speler passen.

Hoe vaak gebeurt het jou dat je de partij uithanden geeft en wanneer denk je nu werkelijk een verschil maken? Laat je niet steeds opnieuw gebruiken door de herinnering over jouw eerder gespeelde wedstrijden. Stel jezelf eens de volgende vragen:

WAT IS DE WERKELIJK REDEN DAT IK SLECHT SPEELDE?

HOE KAN IK DiT DE VOLGENDE KEER ANDERS DOEN?

WAT IS MIJN VERHAAL EN KLOPT DIT MET DE FEITEN?

&

MET WAT VOOR VERHAAL WIL IK DE VOLGENDE KEER DE BAAN AF KOMEN.

Aan de elementen kun je niet veel veranderen, er is altijd wel wind, lawaai of een minder goede baan waar je op speelt. Dit zijn dezelfde omstandigheden waar je tegenstander ook tegen aanloopt. Degene die hier het beste mee kan dealen heeft hier een heel groot voordeel. Probeer het eens te draaien , hoe kan de wind in jouw voordeel uitpakken, waar kun je de wind gebruiken? Maak de wind je vriend. Maar hoe ga je nu dealen met een voorsprong die je niet meer uit handen wilt geven? Kun je daar direct invloed op uitoefenen?  .. JA!

Het is belangrijk dat je voordat je je volgende wedstrijd gaat spelen een goede analyse hebt gemaakt van de vorige wedstrijd en dat je je bewust bent van ‘op welk moment’ jouw spel gaat veranderen, zodat je hier op kunt gaan anticiperen. Het is een feit dat je verloren hebt en een voorsprong uit handen hebt gegeven. Het is een verhaal dat je dit de volgende keer weer gaat doen. Dus vertel jezelf vooraf een ander verhaal, bijvoorbeeld dat je deze wedstrijd gaat winnen!

Droom vooraf eens over hoe je je wedstrijd wilt gaan spelen, visualiseer tot in de details hoe het eruit gaat zien! Ook op de bekende knelpunten. Wat zou je willen dat juist daar op dat moment gebeurt. Hoe ga je de ingezette strategie handhaven?  Tijdens de wedstrijd is het belangrijk om het ‘GEWOON TE GAAN DOEN’  ……JUST DO IT!  Het helpt  wanneer je in de wedstrijd je gedachten kunt controleren en waar te nemen in het moment. Door meer te gaan voelen , zien en ruiken geef je het piekeren of de herinneringen minder kans. Voel hoe de bal op je snaren komt? Hoor hoe je de bal raakt? Maak je wereld kleiner etc etc. Pak jezelf beet door in de wedstrijd gedisciplineerd te zijn en in het moment te blijven.
In de wedstrijd is het belangrijk om gefocust te zijn en te accepteren wat zich aandient . Wees nieuwsgierig naar je wedstrijd en wanneer je een ‘fout’  maakt realiseer je dan dat  JIJ  OK BENT !  Accepteer het en je kunt weer terug naar het moment gaan.
Belangrijk is dat je de passie terug vindt in het spel en je niet laat afleiden.

Meer genieten , minder denken en een top resultaat  gaan heel goed samen:)

SO HAVE FUN /PLAY FAIR AND JUST DO IT

Carla

Deel en vind leuk!