Gremlins en Judges take a seat at the back please

#zijninbeweging #coaching #innercritics #gremlins #judges #VoiceDialogue

We kennen ze allemaal wel deze stemmetjes die ons beoordelen en veroordelen.
Negeren van deze trollen helpt ons niet, ze zijn te sterk. Misschien zijn ze ergens goed voor geweest en hebben ze ons vroeger geholpen, nu zijn ze vaak ‘over the top’.
Zo heb ik zelf ook een stem die steeds opkomt en roept ‘Hindernissen zijn er om genomen te worden’ en elke keer wanneer ik iets lastigs doe drijft deze mij tot het uiterste.
Ik heb er heel wat moeten nemen, ook diegenen die toentertijd veel te groot voor mij waren.
Tegenwoordig hoor ik deze stem nog steeds, nu kan ik er anders naar kijken en verzoek ik hem om achter in de bus te gaan zitten. Het gaat in overleg en we zijn bondgenoten.
Toch blijft hij me altijd waarschuwen en als ik eerlijk ben heeft hij mij vroeger ook wat gebracht, want mede daardoor ben ik waar ik nu ben.

Je kunt je voorstellen dat er ook nog vele andere claimende stemmen zijn zoals bijvoorbeeld; Je bent niet goed genoeg , slim of belangrijk genoeg , schiet op …etc etc.
Het kan verhelderend zijn om eens uit te vinden waar ze vandaan komen , dan kun je de persoon in kwestie zelf verzoeken om achter in de bus plaats te nemen.
Voordat je het weet heb je een mix van trollen, opvoeders en judges achterin zitten.
De bus is een metafoor en het werkt goed , ik bestuur de bus en hebt de regie en ik maak een bondgenoot van mijn stoorzenders achterin.

Ik werk graag met deze methode ( de methode van Hal en Sidra Stone , Voice Dialogue , treat it as an ally ).
Het wordt een stuk rustiger wanneer je deze trollen niet meer hoeft aan te vechten, zowel als topsporter als in het dagelijkse leven waar je een voordracht wilt houden.
Zijn in beweging / doen zonder gedoe 😉

Fijne dag ,
Carla

Zijn in Beweging

Deel en vind leuk!