Coaching voor sporters

Als tennistrainer en wedstrijdspeelster ( tennis/ hockey en golf) heb ik me regelmatig verwonderd over het feit dat er teveel kansen onbenut blijven. Bij een topsporter draait het om het resultaat, het willen winnen en afzien. Aan de andere kant wil je ook plezier hebben en je talenten kunnen benutten , kortom je wilt ook gewoon kunnen  ‘ZIJN’. Talent ontwikkeling is meer dan het ontwikkelen van technische ,tactische en fysieke vaardigheden. Er valt nog veel winst te behalen op het mentale vlak. Plezier, focus en vertrouwen zijn belangrijke voorwaarden om te presteren. Vaak zie ik spelers als het er echt om gaat, gefrustreerd raken of zelfs bevriezen, dit pakken we concreet aan door snel te leren schakelen naar de juiste mindset, waarbij voelen, denken en doen weer één geheel worden.

Vragen van sporters kunnen heel divers zijn ; Hoe  krijg ik meer zelfvertrouwen , ik verlies snel mijn focus of waarom word ik steeds zo ontzettend boos? Ergens is een belemmering en vaak weet iemand niet waar die vandaan komt. Wat zit er dwars ? Gaandeweg werken wij daaraan , je krijgt meer zelfvertrouwen en lef . Er ontstaat weer meer ruimte waardoor je kansen kunt benutten ! ZIB is professionele , resultaat gerichte coaching voor topsporters maar ook voor wedstrijdspelers uit alle andere categorieën.
Wil jij ook meer uit je wedstrijden halen, beter presteren en meer plezier tijdens het spelen? Neem dan gerust telefonisch contact met me op (0630182285) of stuur een mailtje naar info@zijninbeweging.nl 

(*)
EMDR kan naast het behandelen van trauma’s ook een goede aanvulling zijn in het traject van de sporter, het is goed toepasbaar bij vastgeroeste overtuigingen. De sporter kan zich hierna zichtbaar en voelbaar vrijer bewegen.

ZIJN in beweging 
In maart 2020 is er van mij een stukje gepubliceerd in het Tijdschrift voor Coaching ;
De volgende eerste keer 

Hier zet ik uitgebreid uiteen wat mijn plan van aanpak is bij het coachen van (top) sporters .

Meer lezen gebruik dan deze link;

https://zijninbeweging.nl/wp-content/uploads/2020/04/TVC-2020-01-13.pdf

 

Deel en vind leuk!